website Doorgaan naar inhoud
De vogelapotheek tegen (bloed)luizen - Onlinedierenwereld

De vogelapotheek tegen (bloed)luizen

Bij een besmetting met (bloed)luis zijn vogels onrustig, in slechte conditie en kippen kunnen er bleke kammen van krijgen. Als je met een mesje door naden en kieren gaat kun je hier bloed op zien zitten of zwarte/rode puntjes (luizen). Bloedluizen zijn erg hardnekkig en een grondige aanpak is noodzakelijk om van bloedluizen af te komen.

 

In het voorjaar komt er in de natuur van alles in beweging. Hierbij zien we ook dat insecten weer actief worden. Helaas kunnen sommige insecten een negatieve invloed hebben op de gezondheid van het huisdier, waaronder vogels. Daarom zetten wij enkele effectieve middelen “in het zonnetje” om vogels optimaal te beschermen en/of parasieten te bestrijden. Deze producten zijn dus onmisbaar in uw assortiment.

Mite Blocker Combi:
Dit product is speciaal ontwikkeld voor volièrevogels en hoenderachtigen zoals sierkippen, fazanten en kwartels en hun omgeving. Het is effectief tegen bloedluizen, mijten, luizen, vlooien, teken en andere parasieten. Mite Blocker Combi werkt direct en beschermt dieren en hun omgeving.
 

Tips Mite Blocker Combi:

•  Het ideale alternatief voor insecticiden, geschikt voor bestrijding en preventief gebruik.
•  Kan gebruikt worden in vogelkooien en kippenhokken, alsook op het dier zelf.
•  Denk er aan om eventuele holle zitstokken geheel te behandelen (ook de binnenzijde) of
   maak de zitstokken dicht.

Beaphar 404 Vogelspray: 
is een spray voor kooi- en volièrevogels en duiven ter bestrijding van ongedierte. Beaphar 404 vogelspray is effectief tegen o.a. bloedluizen en mijten. Het product werkt direct en mag na 1 week herhaald worden.

Tips bij gebruik van Beaphar 404 Vogelspray:
•   Behandel het vogelverblijf ook. Vooral in de naden en kieren van de kooien houdt de bloedluis zich overdag op.
•   Gebruik sprays tegen ongedierte altijd in een goed geventileerde ruimte, zodat nevel inademen beperkt wordt.
•   Altijd, om bij een besmetting met ongedierte, het verblijf tijdelijk minimaal 2x per week reinigen. Hiermee helpt u her-besmetting voorkomen.

Anti-bloedluisstrip:
Deze strip is speciaal ontwikkeld voor kooi- en volièrevogels. De strip kan rond de zitstokken van vogels bevestigd worden en werkt tegen bloedluis en vedermijt. Bloedluis en vedermijt zijn voor vogels niet alleen lastig, maar vooral ook schadelijk voor hun gezondheid.

        

Tips Anti-bloedluisstrip:
•    Controleer ook of er naden en kieren zijn, waar mogelijk moeten deze afgedicht worden. Bloedluizen bevinden zich overdag namelijk niet op           het dier, maar verschuilen zich in de omgeving.
•    Activeer de strip door deze eerst uit te rekken. Houd de strip schoon door regelmatig (1x per 2 weken) het vuil er af te halen met een                       schuurpapiertje of scherp mes. Dit reactiveert de strip.
•    Maak de strip niet schoon met water, desinfectanten of reinigingsmiddelen. Strip blijft bij regelmatig schoonmaken/reactiveren zo’n 4 maanden       werkzaam.

Vorig artikel Nieuwe Wondzalf en Wondspray. Maar waarom met Honing?