Doorgaan naar inhoud
Vlooien bestrijden in huis; zo doe je dat snel en effectief! - Onlinedierenwereld

Vlooien bestrijden in huis; zo doe je dat snel en effectief!

Het jeukt en kriebelt, rode vlekjes… Heb je misschien last van vlooien in huis? Dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Doe je er niets aan? Dan zal de hinder groter worden. Om vlooien te bestrijden in huis is het belangrijk dat je doeltreffend te werk gaat. Blijf de omgeving behandelen met een spray volgens de instructie op de verpakking tot je huisdier geen last meer van vlooien heeft.

Je huis op de juiste wijze behandelen

Gebruik voor de omgeving een product dat daar speciaal voor ontwikkeld is. Omgevingsspray is ideaal om vlooien te bestrijden in huis. Met behulp van onderstaande tips bereik je het beste effect:

  • Het is belangrijk om VOOR het gebruik van een vlooienspray in huis goed te stofzuigen. Doe je dit erna dan vermindert de werking van de vlooienspray. 
  • Gooi na het stofzuigen de stofzuigerzak weg in een afgesloten plastic zak. Zo weet je zeker dat de vlooieneitjes, vlooienlarven en vlooienpoppen afgevoerd zijn en niet meer uitkomen en zich opnieuw verspreiden in je huis. 
  • Om de vlooien goed te bestrijden in huis kun je beter ook niet direct dweilen na gebruik van de vlooienspray. De vochtige omgeving is perfect voor het ontwikkelen van de vlo en sop kan de werking van een vlooienspray verminderen.
  • Behandel de hele omgeving, ook de plekken waar je huisdier niet direct komt. Je kunt namelijk zelf vlooieneitjes en vlooienpoppen via schoenen en sokken meenemen naar andere ruimtes. Denk bijvoorbeeld ook aan het behandelen van de auto.   
  • Schud regelmatig buiten de mandjes en kleedjes uit om de eitjes te verwijderen en was ze vervolgens op minimaal 60°C. Bij een lagere temperatuur overleven de vlooienlarven.  

Denk ook aan vlooien bestrijden op je huisdier

Huisdieren zijn de favoriete maaltijd van vlooien. Vlooien bestrijden in huis is inderdaad belangrijk maar denk ook de behandeling van je huisdier. Heeft je huisdier vlooien, volg dan het handige stappenplan om de vlooienplaag goed onder controle te krijgen. Lees hiervoor ons artikel: Een vlooienplaag; effectieve bestrijding voor je huis en hond of kat in slechts 4 stappen.

Het allerbeste is natuurlijk om vlooien te voorkomen, door je huisdier regelmatig preventief te behandelen. Lees hierover in de artikelen: Vlooien voorkomen bij je hond of vlooien voorkomen bij je kat; hoe je dit doet en waarom je dit wilt. 

Vorig artikel Is het nodig om mijn vogel te ontwormen?
Volgend artikel Joy for Animals (Animal Buddy)